חזה אווז או מולארד? 🤔

אווז
עומר גיל

מנת השיפודיות המיתולוגית המוכרת בשם "מולארד" היא למעשה טעות נפוצה שהרבה לא מודעים אליה. חזה אווז מגיע מהאווז, בעוד חזה מולארד מגיע מהמולארד, הכלאה של ברווז זכר מוסקובי עם נקבת הברכיה. לאחר שהבהרנו את העניין, להלן המתכון

סוג מתכון

בשרי

זמן הכנה

15 דק.

רמת מיומנות

קל

חזה אווז אחד מספיק לסועד אחד אבל… זה ממש ממש טעים! לכן רצוי להכין מראש לפחות שלוש יחידות לאדם רק ליתר ביטחון 😉

מרכיבים

חזה אווז / מולארד
מייפל טבעי
קורט מלח
ראב ״סוויט ריבס״ של הפאפא

התערובת בה נעשה שימוש במתכון

Packshot Sweet Ribs

הוראות הכנה

01.

מנקים את החזה משאריות ונוצות לא רצויות עם פינצטה, לקבלת ביס נעים וכיפי

02.

מזלפים על החזה מייפל טבעי, מתבלים בנדיבות עם תערובת ה״סוויט ריבס״ ומחזקים במעט מלח

03.

יש 3 דרכים להכין את המנה:

04.

בגריל: צלייה עקיפה בחום 100 – 120 מעלות עד 53 מעלות פנימי. הוצאה למנוחה של כמה דקות וצריבה חזקה על צד השומן עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית של 56 -60 מעלות לכל היותר.
למהדרין, גריל אולדסקול, כמו בשיפודיות של פעם: חותכים לקוביות גדולות ומשפדים על שיפודי ברזל. מפזרים ראב וצולים בגריל עד מידת העשייה האהובה עליכם.

05.

בתנור הביתי: אופן הכנה זהה לגריל, כאשר הצריבה מתבצעת בגריל העליון של התנור

06.

בסו-ויד: מתבלים וסוגרים בשקית וואקום. מבשלים 6 שעות ב – 56 מעלות. בסיום, מייבשים היטב, מחזקים בעוד ראב וצולים בגריל או בתנור על צד השומן לקריספיות רצויה

בתיאבון!

אהבתם? שתפו שתפו...

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

מתכונים נוספים

רוצים לחלוק מתכון
שלכם עם פאפא? תענוג!

אבל חכו רגע, יש כמה כללים…

  1. המתכון חייב להיות מקורי שלכם. אין להעתיק מתכון של מישהו אחר ולפרסם אותו תחת שמכם, זאת הפרת זכויות יוצרים וזה עניין חמור.
  2. אתם חייבים לשלב במתכון את אחד המוצרים של הפאפא, אחרת מה הטעם? 😜
  3.  שימרו על פשטות, פה זה לא מאסטרשף. עד 10 רכיבים ועד 10 שלבים. מתכונים מסובכים לא יפורסמו, ראו הוזהרתם…

אז עכשיו לעניין:

דילוג לתוכן