חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אורז “שאריות” של סבתא אילנה

עומר גיל

מתכון של שכולו געגוע לטעמי ילדות. מנה מפנקת, שמבוססת על ניצול שאריות נתחים, בהשראת מתכון האורז לחמין של סבתא אילנה. 

סוג מתכון

בשרי/ צמחוני

זמן הכנה

לילה שלם

רמת מיומנות

קל

הנה מתכון שכולו געגוע לטעמי ילדות. מנה מפנקת בהשראת סבתא אילנה- האורז שסבתי הייתה מכניסה לתוך מעיים של כבש ומניחה בחמין שלה לבישול למשך הלילה.
אין לתאר את עומק הטעמים שהציר בחמין מעניק לאורז הזה, במקור עם בשר טחון שומני, ומוכן כמעט לגמרי לפני שמנקנקים את המסה למעיים.
אנחנו במתכון הזה מנצלים את כל השאריות שנשארו לנו מהנתחים ובאמת לא משנה איזה : אסאדו, אונטריב, נקניקיות, עופות..הכל הולך !!
◇◇לאופציה צמחונית, מגוון של פטריות על הגריל יעשו כאן עבודה מצויינת◇◇
הטעם של הבשר המעושן/בגריל מעיף את האורז הזה לשמיים.
וחכו לסוף, יש גם טוויסט של הפאפא….
אורז שאריות חמין

מרכיבים

2 כוסות אורז פרסי
בצל גדול
1 צרור כוסברה, 1 צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר קצוצים
צנוברים בנדיבות
ציר עוף/בקר ו- 4 כוסות מים (אם יש לכם ציר מנוזלי הבישול של הנתחים זה מעולה ממש. אם לא…כל ציר עוף/בקר יעבוד כאן)
שאריות נתחי בשר ועוף
שמן זית בנדיבות
כף “סוויט ריבס” וכף של ראב “חליפה”
חצי כפית מלח
חצי כפית של כורכום

התערובת בה נעשה שימוש במתכון

Packshot Sweet Ribs

הוראות הכנה

01.

לוקחים בצל גדול קוצצים דק דק ומזהיבים בשמן זית.

02.

מוסיפים את הצנוברים לקלייה זריזה.

03.

מכניסים לתוך הסיר את האורז שלנו ביחד עם כל הירק הקצוץ וממשיכים לטגן קלות על אש בינונית לכמה דק.

04.

משלבים פנימה את שאריות הבשר שלנו/פטריות (גם מי שיכין ללא הבשר יקבל אורז מדהים ?) .

05.

מסירים את פקק התערובת “סוויט ריבס” וראב “החליפה” ומוסיפים כף יפה מכל אחד לסיר, ביחד עם חצי כפית שטוחה של כורכום איכותי.

06.

מוסיפים את כל הנוזלים לתוך הסיר ומביאים לרתיחה, ברגע שרתח סוגרים את הסיר היטב בנייר כסף, ולתוך התנור על 100 מעלות עד הבוקר. אם יש שקית קוקי מומלץ להעביר. הארומה שהבית יקבל תחדור לכם לתוך החלומות, באחריות ?.

07.

מומלץ להגיש עם סלט קצוץ דק דק עם טחינה משובחת ליד. מנה מושלמת לשבת שקטה.

בתיאבון!

אהבתם? שתפו שתפו...

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

רוצים לחלוק מתכון
שלכם עם פאפא? תענוג!

אבל חכו רגע, יש כמה כללים…

  1. המתכון חייב להיות מקורי שלכם. אין להעתיק מתכון של מישהו אחר ולפרסם אותו תחת שמכם, זאת הפרת זכויות יוצרים וזה עניין חמור.
  2. אתם חייבים לשלב במתכון את אחד המוצרים של הפאפא, אחרת מה הטעם? 😜
  3.  שימרו על פשטות, פה זה לא מאסטרשף. עד 10 רכיבים ועד 10 שלבים. מתכונים מסובכים לא יפורסמו, ראו הוזהרתם…

אז עכשיו לעניין: